Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αυλαία για τη μουσικοχορευτική παράσταση "Μέρες Ραδιοφώνου"!


Μετά την επιτυχία που σημείωσε η...
 μουσικοχορευτική παράσταση "Μέρες Ραδιοφώνου" στην περιοδεία της σε περιοχές ανά την Ελλάδα (εκτός από κάποιες ακυρώσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων της χώρας μας) ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία! Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Νίνα Λοτσάρη, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Αντώνης Λουδάρος, η Νεφέλη Ορφανού, ο Κρίστυς Κουπάτος και ο Μάκης Δελαπόρτας μας ταξίδεψαν στον ονειρεμένο κόσμο του ραδιοφώνου! Τότε που δεν υπήρχε οθόνη και ο ακροατής είχε την ευκαιρία να φανταστεί πρόσωπα, καταστάσεις, να μαγευτεί από τις φωνές και όχι από την εικόνα. Ο θίασος της παράστασης μας ταξίδεψε στην εποχή του '40 με αντιστασιακά τραγούδια, στη δεκαετία του '50 και στη δεκαετία του '60 κλείνοντας με το Imagine των Beatles περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Λίγα λόγια την παράσταση:
Η μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο «Γυάλινο μουσικό θέατρο» και στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά τις ξάστερες νύχτες του καλοκαιριού, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων», «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και πολλές ακόμη, θα ζωντανέψουν επί σκηνής, σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή.

Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών όπως: Μουζάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπάρτακο, Σπανό, Κατσαρό, Λοΐζο, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τραγούδια όπως «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Βίρα τις άγκυρες, «Πόσο λυπάμαι», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Δώσε παιδί μου δώσε», «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Η σκλάβα», «Ξέρω δύο μάτια γαλανά», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Τόσα καλοκαίρια», «Ο τρόπος», «Το σχολείο», «Αυτό που τώρα μου συμβαίνει», «Ο δρόμος», «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά», «Αν ήμουν πλούσιος», «Άσε με να φύγω», «Να μείνουμε πάντα παιδιά» και άλλα. Μια υπέροχη διαδρομή ονείρων και αναμνήσεων, τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «...η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».

Μη χάσετε τις τελευταίες 4 παραστάσεις:
  • Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου~Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος (Κορυδαλλός)
          Ώρα έναρξης: 21.00, τιμή εισιτηρίου: 15Ε
  • Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου~Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Αχαρνές)
          Ώρα έναρξης: 21.00, τιμή εισιτηρίου: 15Ε
  • Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου~Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου (Νέα Μάκρη)
          Ώρα έναρξης: 21.30, τιμή εισιτηρίου: 15Ε
  • Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου~Άλσος Βείκου (Γαλάτσι)
          Ώρα έναρξης: 21.30, τιμές εισιτηρίου: 13 και 15Ε

Μην χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου