Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τεχνολογία και παιδική ηλικία!

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, μικροί και μεγάλοι έχουμε πλέον...
 συνυφασμένη τη ζωή μας με αυτήν.
Είναι γεγονός πως ακόμα και παιδιά νηπιακής ηλικίας χειρίζονται ηλεκτρονικές συσκευές με γνώση και μεγάλη ευκολία.
Αφ' ενός είναι καλό γιατί πλέον τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά οπότε οποιαδήποτε γνώση είναι απαραίτητη αλλά υπάρχουν και αρκετά αρνητικά.
Πολλά παιδιά ''χάνονται'' στην εικονική πραγματικότητα τόσο πολύ που είναι αδύνατον να μην επηρεαστεί η ζωή τους και η σχέση τους με το άμεσο περιβάλλον, τόσο το οικογενειακό όσο και το να έχουν περισσότερους διαδικτυακούς φίλους και με αυτό τον τρόπο να χάνεται η άμεση επαφή και η ανθρώπινη επικοινωνία.
Πολλές είναι οι φορές που χάνεται το μέτρο και τα παιδιά δεν σταματούν να βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη για αρκετές ώρες την ημέρα και πολλές φορές φτάνουν να ξεχνιούνται ακόμα και ολόκληρα 24ωρα.
Από την άλλη οι γνώσεις που προσφέρει το διαδίκτυο και κατ' επέκταση η τεχνολογία είναι τεράστιες και οι δυνατότητες που έχει ένα παιδί είναι μεγάλες.
Αποκτούν παρατηρητικότητα, συγκέντρωση και απομνημονεύουν πλήθος πληροφοριών ενώ παράλληλα αποκτούν πολλές δεξιότητες εάν φυσικά ασχολούνται με καλής ποιότητας προγράμματα.
Αν η χρήση της τεχνολογίας γίνεται υπό τον έλεγχο των γονιών ή έστω κάποιων ενήλικων ατόμων και με την σωστή αντιμετώπιση τότε μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά!
Τα παιδιά θα κάνουν περιήγηση στο διαδίκτυο με ασφάλεια και με ένα «κλικ» θα διαβάζουν χιλιάδες δεκάδες πληροφορίες για θέματα που τα απασχολούν, ενώ τα μικρότερα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια! Άλλωστε είναι μέρος της ζωής τους πλέον! Ωστόσο, η χρήση του διαδικτύου πρέπει να γίνεται με μέτρο γιατί μη ξεχνάμε ότι είναι μικρά παιδιά και έχουν ανάγκη να παίξουν όπως όταν είμασταν εμείς μικροί και να κοινωνικοποιηθούν κάτι το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει μπροστά από μια άψυχη γυάλινη οθόνη! Δεν λέω καλή και η τεχνολογία αλλά μία φορά είσαι παιδί και οι γονείς οφείλουν να τα αφήσουν να ζήσουν σωστά την παιδική τους ηλικία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου