Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Παναγιώτης Πετράκης: "Πρόκειται για μια εποχή γεμάτη φινέτσα και κομψότητα την οποία νοσταλγώ"

Είναι χαρισματικός και ταλαντούχος. Πέρυσι τον
απολαύσαμε στη θεατρική παράσταση "Γοργόνες και Μάγκες", ενώ φέτος θα είναι στο Convento Del Arte σε μια παράσταση αφιερωμένη στον έρωτα μαζί με την Τζίνα Φωτεινοπούλου αλλά και σε ένα ρόλο έκπληξη αφού θα πρωταγωνιστήσει στη θεατρική μεταφορά της ταινίας "Η νεράϊδα και το παλικάρι" που θα ανέβει στο θέατρο Broadway το Νοέμβριο.

Φέτος θα είσαι στη μουσική παράσταση "Φως στο ανάμεσο" μαζί με την Τζίνα Φωτεινοπούλου. Μίλησέ μας λίγο για την παράσταση.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μεσοπολέμου, τόσο διεθνή όσο και εγχώρια, διανθισμένο με κείμενα ποιητών, αλλά και της Τζίνας.

Γιατί επιλέξατε την περίοδο του

Μεσοπολέμου και όχι κάποια άλλη εποχή?
Γιατί η παράσταση αυτή είναι μια σύλληψη της Τζίνας που προϋπήρχε και είχε παρουσιαστεί με άλλη μορφή. Όταν μου έκανε την πρόταση να δουλέψουμε μαζί πάνω σ' αυτή την ιδέα εξεπλάγην με τον μουσικό πλούτο αυτής της εποχής. Αρκετά από τα τραγούδια που παρουσιάζουμε τα ακούμε και σήμερα στο ραδιόφωνο είτε στις αρχικές τους εκτελέσεις είτε σε μυριάδες διασκευές και επανεκτελέσεις. Επίσης πρόκειται για μια εποχή γεμάτη φινέτσα και κομψότητα την οποία νοσταλγώ.

Αν μπορούσες να μου περιγράψεις με 3 λέξεις την παράσταση ποιες θα επέλεγες?

Συγκίνηση, χαρά, έρωτας

Τι είναι αυτό που θα κάνει ξεχωριστές τις βραδιές σας και κατ' επέκτασιν τις δικές μας βραδιές?
Σε ό,τι αφορά σε μένα θα είναι ξεχωριστό το ότι θα "συν- παίζω" μαζί με ιδιαίτερα άξιους καλλιτέχνες όπως η Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο Γιώργος Δούσης και ο Λευτέρης Γρίβας και θα απολαμβάνω αυτές τις υπέροχες μουσικές. Όσον αφορά τους θεατές και ακροατές μας ελπίζω ότι θα δουν με άλλο μάτι μια εποχή που φαντάζει ρετρό, αλλά είναι και τόσο κοντά μας.

Εκτός από το "Φως στο Ανάμεσο", ποια είναι τα μετέπειτα επαγγελματικά σου σχέδια;

Είμαι σε πρόβες για τη θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας "Η νεράιδα και το παλικάρι" που θα ανέβει στο θέατρο Broadway τέλη Νοέμβρη.


"Φως στο ανάμεσο" με τον Παναγιώτη Πετράκη και την Τζίνα Φωτεινοπούλου στο Convento Del Arte τις Δευτέρες 15 και 29 Οκτωβρίου και 5 και 19 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου