Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

«Γοργόνες και Μάγκες»: Κριτική για την παράσταση

Οι λάτρεις του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και όχι...
μόνο, έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στο θέατρο, το εμβληματικό μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη "Γοργόνες και μάγκες" μετά από σχεδόν 50 χρόνια.
Οι διαχρονικές επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου ζωντανεύουν στο θέατρο Broadway από τη φωνή του μοναδικού Γιάννη Πλούταρχου και την εξαιρετική Άρτεμις Ματαφιά στο "Άνοιξε Πέτρα" που με τη φωνή και την παραστατικότητά της αφήνει όλη την πλατεία του θεάτρου εκστατική.
Ένας φόρος τιμής από τον ευρηματικό Γιώργο Βάλαρη στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και το μεγάλο δημιουργό Γιάννη Δαλιανίδη. Από Τετάρτη έως Κυριακή το θέατρο Broadway γεμίζει νότες και μελωδίες νοσταλγικές κι αγαπημένες.


Οι ηθοποιοί-πρωταγωνιστές της παράστασης προσδίδουν μια φρεσκάδα στους ρόλους ερμηνεύοντας τους με το δικό του προσωπικό ύφος ο καθένας κι έτσι η παράσταση μετατρέπεται σ' ένα σύγχρονο μιούζικαλ. Η σκηνική τους παρουσία πληθωρική και η καλλιτεχνική υπογραφή του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί σαν σύνολο είναι τόσο δυνατή που το κοινό δείχνει τον ενθουσιασμό του σε κάθε σκηνή σαν να τη βλέπει για πρώτη φορά.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους και πραγματικά το μιούζικαλ "Γοργόνες και Μάγκες" είναι
η παράσταση της χρονιάς!!
Υπεύθυνοι λοιπόν γι' αυτό το εξαιρετικό θέαμα είναι: Η Ζέτα Δούκα που γέμισε τη σκηνή με την παρουσία της και το ταλέντό της σαν γνήσια ντίβα όπως ήταν άλλωστε η Φλώρα. Το ίδιο και η Μαρία Κορινθίου με το μπρίο και το νάζι της σαν την τσαχπίνα Μαρίνα. Διακριτική όπως απαιτεί ο ρόλος μα λαμπερή και η Αγγελική Λάμπρη ως αρραβωνιαστικιά του Νικόλα του ψαρά. Γλυκιά και αρχόντισσα με όλη τη σημασία της λέξης η Έφη Παπαθεοδώρου. Όσο για τους
κυρίους της βραδιάς, ο Θανάσης Ευθυμιάδης δίνει τη δική του πνοή και τη δική του πινελιά στο ρόλο του Πέτρου, του γόη ραλίστα που θέλει το εύκολο κέρδος και κυνηγάει την όμορφη Φλώρα. Και τι να πούμε για τον μοναδικό Παναγιώτη Πετράκη που όποιο ρόλο κι αν του αναθέσουν με το ταλέντο και την καλλιτεχνική του δεινότητα θα το κάνει δικό του και θα το περάσει στο κοινό σαν ηλεκτρικό ρεύμα, είτε τραγουδιστικά, είτε χορευτικά. Και ο Γιώργος Βάλαρης όμως ενσαρκώνοντας τον εγγονό της αρχόντισσας εντυπωσίασε το κοινό. Σε μικρότερους αλλά αξιοσημείωτους ρόλους ήταν οι: Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Γιώργος Γαλίτης, Τάσος Κωστής και Ηρώ Δημητριάδου.

Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν στους χορευτές που πλαισίωναν τους καλλιτέχνες υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Μάρκου Γιακουμόγλου. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και ενορχηστρωτής Αντώνης Γούναρης.

Η πιο συγκινητική στιγμή από τη χτεσινή πρεμιέρα ήταν η συνάντηση δύο θρύλων του Ελληνικού Κινηματογράφου πάνω στη σκηνή, αυτή του Μίμη Πλέσσα και του Γιάννη Βογιατζή, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

«Γοργόνες και Μάγκες» στο Θέατρο Broadway κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα PUBLIC και από τα παρακάτω link: http://tickets.public.gr/event/gorgones-kai-magkes/?lang=el και http://www.ticketservices.gr/event/gorgones-kai-magkes/?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου