Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ελένη Καρακάση: "Για να σε ενοχλήσει η διασημότητα πρέπει κι εσύ να είσαι διάσημη και εγώ δεν είμαι."


Είναι όμορφη, είναι νέα, είναι υπερταλαντούχα! Η Ελένη Καρακάση μίλησε...
 στο site μας για την παράσταση "Τα θανατερά" που ετοιμάζει, για τη συμμετοχή της στη νέα σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη με τίτλο "ΑΡΕΝΑ" που θα προβάλλεται στο STAR αλλά και για τη συμμετοχή της στο "Your face sounds familiar"!


Πώς αποφασίσατε να κάνετε μια παράσταση με θέμα τα "Θανατερά"; Να δημιουργήσετε δηλαδή ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει με το θάνατο;
Πριν τρία χρόνια κάναμε μαζί με το Δημήτρη Χαλιώτη μια μουσική παράσταση με θέμα τα τραγούδια του έρωτα. Σε κάποια στιγμή αυτής της παράστασης χαριτολογώντας αναφέραμε ότι η επόμενη παράστασή μας θα ήταν αφιερωμένη στα τραγούδια για το θάνατο. Κάποιος φίλος μάς θύμισε αυτή μας την υπόσχεση κι αποφασίσαμε να την πραγματοποιήσουμε.

Θα δώσετε και μια νότα χιούμορ στο πρόγραμμα; Ουσιαστικά θα σατυρίσετε το θάνατο; 
Φυσικά. Η παράσταση στηρίζεται, κατά βάση, στο χιούμορ χωρίς να λείπουν φυσικά και τα πιο ατμοσφαιρικά και συγκινητικά σημεία. Μαζί δεν πάνε άλλωστε αυτά; Μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει γάμος άκλαυτος και κηδεία αγέλαστη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν κοροϊδεύουμε τα τραγούδια. Η ερμηνεία των τραγουδιών παραμένει στο ύφος που αυτά έχουν γραφεί. Το χιούμορ υπάρχει στα ενδιάμεσα κείμενα και στον τρόπο παρουσίασης (σκηνογραφικά στοιχεία, προβολές κ.τ.λ.) 

Θα έχετε όμως και guest star. Πώς κάνατε την επιλογή των καλλιτεχνών; 
Και οι τρεις είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες και φίλοι. Ο Παναγιώτης Πετράκης είναι ένας υπέροχος ηθοποιός και τραγουδιστής που πάντα τον θαύμαζα και τον παρακολουθούσα σε ό,τι έκανε και είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που δέχτηκε να τραγουδήσει μαζί μου γιατί δεν έχουμε συνυπάρξει μέχρι σήμερα στη σκηνή. Με τον Γιάννη Κρητικό ήμασταν μαζί στο your face sounds familiar, γίναμε φίλοι και αυτή η παράσταση είναι μια πολύ καλή αφορμή για να βρεθούμε μαζί και στην σκηνή. Και φυσικά ο Μιχάλης Μαρίνος, ο πιο παλιός φίλος από τους τρεις. Με τον Μιχάλη έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και πάντα περνάμε υπέροχα. 

Θα έχει και θεατρικό στοιχείο η παράσταση που θα παρουσιάσετε;
Θα υπάρχουν κείμενα ανάμεσα στα τραγούδια με σκοπό να συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και κυρίως να ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα όταν χρειάζεται λόγω των συγκινητικών τραγουδιών που θα περιλαμβάνονται στην παράσταση. Δεν μιλάμε όμως σε καμία περίπτωση για μία θεατρική ή έστω μουσικοθεατρική (με την έννοια ότι είναι μοιρασμένο το πράγμα) παράσταση. Εδώ το κυρίαρχο στοιχείο είναι τα τραγούδια. Τα όποια θεατρικά στοιχεία έχουν να κάνουν με την παρουσίαση και τη ''σκηνοθεσία'' της παράστασης. 

Εκτός από τα θανατερά, τι άλλο ετοιμάζετε; 
Θα συμμετέχω στο καινούργιο σίριαλ του Δημήτρη Αρβανίτη με τίτλο "ΑΡΕΝΑ" για το κανάλι STAR .

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε που δεν έχετε συνεργαστεί ακόμα;
Πολύ δύσκολη ερώτηση. Είναι πάρα πολλοί αυτοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να δουλέψω μαζί τους, τόσοι που δεν θα χωράνε στις σελίδες. Αυτό που μπορώ σίγουρα να σου πω είναι για ανθρώπους που θα ήθελα να δουλέψω, αλλά δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα πια γιατί έχουν φύγει από τη ζωή. Όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Κάρολος Κουν, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Μίνως Βολανάκης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και τόσοι άλλοι που θα 'θελα απλά να είχα τη δυνατότητα να τους παρακολουθώ να δουλεύουν.

Σας έχει λείψει η τηλεόραση; 
Ήμουν στο YFSF μέχρι το τέλος Ιουνίου. Πώς να μου λείψει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; 

Σας έχει ενοχλήσει η τόσο μεγάλη διασημότητα; 
Για να σε ενοχλήσει η διασημότητα πρέπει κι εσύ να είσαι διάσημη και εγώ δεν είμαι. Με ενοχλεί μόνο όταν κάποιοι γίνονται αγενείς και πιεστικοί. 

Πέρυσι σας είδαμε στο your face sounds familiar. Με το να μιμείστε διάφορες προσωπικότητες κάθε εβδομάδα νιώθετε ότι εξελλιχτήκατε κι άλλο σαν καλλιτέχνης; 
Θεωρώ ότι μέσα από κάθε καινούρια δουλειά εξελίσσεσαι σαν καλλιτέχνης. Η μίμηση δεν είναι πάντα το ζητούμενο στην υποκριτική είναι όμως ένας δρόμος της, με τον οποίο εγώ δεν είχα ασχοληθεί μαζί του. Και μόνο ότι ασχολήθηκα με κάτι τόσο καινούργιο για μένα σίγουρα με προχώρησε και με εξέλιξε. 

Γενικά είστε ένας άνθρωπος που δεν προβάλλει την προσωπική του ζωή στα μέσα. Πώς το καταφέρατε αυτό; 
Δεν έχω κρύψει κάτι που αφορά στην προσωπική μου ζωή. Γενικά δεν ενδιαφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα για την δική μου προσωπική ζωή. Πιο ενδιαφέρον έδειξαν κατά τη συμμετοχή μου στο your face sounds familiar και αυτό γιατί σε μεγάλο μέρος του σόου ο κόσμος γνώρισε την Ελένη σαν Ελένη και όχι μέσα από έναν ρόλο που ερμήνευα σε μια θεατρική παράσταση ή σε κάποιο σήριαλ. 

Πιστεύετε ότι ο κόσμος σάς έχει ταυτίσει με τη Ρόζα το ρόλο που υποδυθήκατε στη σειρά "Η ώρα η καλή"; 
Δεν θα το έλεγα ταύτιση. "Η ώρα η καλή" ήταν ένα πολύ όμορφο σήριαλ που ο κόσμος το αγάπησε πολύ και μέσα από αυτό αγάπησε όλους τους ρόλους. Η Ρόζα σίγουρα ήταν μια προσωπικότητα που έγραψε και που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και χαίρομαι πάρα πολύ όταν ακόμα και μετά από τόσα χρόνια μου μιλάνε γι'αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου