Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οι 5 Έλληνες καλλιτέχνες που δεν φοβούνται να "τσαλακωθούν"!



Ο Παναγιώτης Πετράκης από το καλύτερο και...
 γλυκό παιδί ως Λουκάς Βενέτης στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Μega "Τα Μυστικά της Εδέμ" μετατράπηκε σε έναν αλλαζονικό χαρακτήρα αυτό του Querelle στη θεατρική παράσταση "Ένας κάποιος παράδεισος". Βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί. Στη συνέχεια της καριέρας του, ο Παναγιώτης δεν δίστασε στιγμή για να κάνει το δαιμονισμένο Ντάνιελ στη Rock Opera του Νίκου Καρβέλα "Δαίμονες" στο πλευρό της Άννας Βίσση. Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ήταν όνειρό του από παιδί να ενσαρκώσει αυτό το ρόλο. Τέλος, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μετατράπηκε σε μία Drag Queen κάνοντας το ρόλο Adam/Felicia. Ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στην παράσταση "Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου" μαζί με το Φώτη Σεργουλόπουλο και το Γιώργο Καπουτζίδη. Ο Παναγιώτης κατατάσσει αυτή την παράσταση μέσα στις αγαπημένες του δουλειές, ενώ δεν δίστασε να αστιευτεί λέγοντας ότι τα τακούνια είναι δολοφονικό όπλο και εξέφρασε την απορία του για το πώς μπορούν και τα περπατάνε οι γυναίκες. Το σίγουρο είναι πως είτε ως Λουκάς και Querelle, είτε ως Ντάνιελ και Adam/Felicia ο Παναγιώτης κλέβει τις εντυπώσεις και αποσπά τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς.



Άλλος ένας καλλιτέχνης που δεν φοβάται να "τσαλακωθεί" είναι ο Τάκης Ζαχαράτος. Ο μίμος που όλοι αγαπάμε έχει μεταμφιεστεί από Αλίκη Βουγιουκλάκη και Μαρινέλλα μέχρι Άντζελα Δημητρίου. Ο Τάκης Ζαχαράτος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις μιμήσεις που κάνει, ενώ και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που υποδύεται είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι με το ταλέντο του. Ο Τάκης είναι αναμφισβήτητα, αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους μίμους της χώρας και δίνει ρεσιτάλ σε κάθε του show.



Το δίδυμο Μπέττυ και Ματθίλδη Μαγγίρα μας έχουν δείξει έμπρακτα το ταλέντο τους. Από τη μετάδοση της Eurovision όπου δεν έλειπε το χιούμορ τους μέχρι το τηλεπτικό show του Ant1 "Your face sounds familiar" οι αδερφές Μαγγίρα έκαναν τη διαφορά. Michael Jackson, Άννα Βίσση, Bee Gees, Νάνα Μούσχουρη είναι μερικοί από τους πολλούς καλλιτέχνες που έχουν μιμηθεί με επιτυχία οι Μαγγίρες.

 
Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε τεράστια επιτυχία ως Χοσέ στις "Σαββατογεννημένες" και ως Σπύρος στην τηλεοπτική σειρά "Παρά 5", ωστόσο έμειναν αξέχαστες οι μεταμφιέσεις του στο "The twenty" το πρόγραμμα που ήταν αφιερωμένο στα 20 χρόνια λειτουργίας του Mega. Επιπλέον, ο Γιώργος υποδύθηκε τη Drag Queen Tick/Mitzi στο Musical "Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου" που πρωταγωνιστούσε με το Φώτη Σεργουλόπουλο και τον Παναγιώτη Πετράκη, ενώ είχε κάνει και τη μετάφραση του έργου.


Φυσικά, υπάρχουν και άλλα ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών που θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα, ωστόσο επέλεξα τους συγκεκριμένους λόγω των συμμετοχών τους, των κόντρα ρόλων τους αλλά και των δύσκολων μεταμφιέσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου