Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Παναγιώτης Πετράκης: Σα ρεφρέν από τραγούδι, σαν ατάκα από ελληνική ταινία, σα ρυθμός από φλαμένγκο, σα λάμψη από μιούζικαλ...μια ζωή σα μουσική πανδαισία!





Σαν ρεφρέν από τραγούδι, σαν ατάκα από ελληνική ταινία, σαν...
 ρυθμός από φλαμένγκο, σαν λάμψη από μιούζικαλ...μια ζωή σαν μουσική πανδαισία! 
Ένα βλέμμα γεμάτο φως, λάμψη και ζωντάνια! Ένα χαμόγελο ζεστό, εγκάρδιο είναι τα πρώτα εμφανή χαρακτηριστικά του νέου, πολυτάλαντου και πολυπράγμων Παναγιώτη Πετράκη. Γιατί σ'αυτόν είναι αφιερωμένο το άρθρο λόγω των γενεθλίων του. Όσο τον γνωρίζεις τόσο ανακαλύπτεις και άλλα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητα ενός ώριμου, ισορροπημένου και κατασταλαγμένου ανθρώπου. Είναι ευγενικός, καλοσυνάτος και γεμάτος ενέργεια. Οι φίλοι του κι όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα θα προσθέσουν και άλλες χάρες του όπως το ότι είναι δοτικός, έχει πολλή αγάπη για όλους και τη δίνει απλόχερα και η έννοια του δεν σταματά μόνο στα δικά του πρόσωπα αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον του. Έχει μια ικανή μερίδα κόσμου που τον ακολουθεί στις δουλειές του και τον αγαπάει. Μα και εκείνος με το δικό του τρόπο ανταποδίδει στο ακέραιο την αγάπη που εισπράττει με μεγάλη ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους και ένα καλό λόγο. Ας κάνουμε όμως μια βόλτα στη ζωή του Παναγιώτη που είναι ενδιαφέρουσα και αστραφτερή.
Σάββατο 27 Νοεμβρίου 1976 δείχνει το ημερολόγιο και ο Γιάννης Πετράκης με τη σύζυγό του Σοφία κρατούν στην αγκαλιά τους το μικρό τους θησαυρό. Ένα μελαχρινό αγγελούδι με μαύρα εκφραστικά μάτια. Η Σοφία ή Σόφη όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο Παναγιώτης, δεν είναι μόνο μητέρα του, είναι η αδερφή του, η φίλη του και η συγκάτοικος που μοιράζεται όλα τα χρόνια της ζωής του ως σήμερα. Ο πατέρας του Γιάννης έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες όντας ηθοποιός και αυτός. Ο Παναγιώτης μεγάλωσε σ'ένα περιβάλλον πολύ ζεστό και εισέπραξε πολλή αγάπη! Κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες που τον “πότισαν” -μέσα από δικές του μνείες πάντα- τη μουσική αφού τα παιδικά αυτάκια του νανουρίζοταν από τραγούδια που του σιγοψιθύριζε η γιαγιά Αργυρώ. Οι αναμνήσεις του απ'αυτούς τους ανθρώπους σημάδεψαν τα πρώτα παιδικά του χρόνια και αρχίζει τα πρώτα παιδικά του όνειρα. Συχνά σε συνεντεύξεις του αναφερόταν στον παππού και τη γιαγιά που τον έπαιρναν μικρό παιδί στην εκκλησία και τον μάγευε το τελετουργικό των ακολουθιών που παρακολουθούσε και στο μυαλουδάκι του γεννήθηκε ο πρώτος επαγγελματικός προσανατολισμός...δεσπότης! Στην πιλωτή της πολυκατοικίας που μεγάλωσε, στο Χαλάνδρι, τα παιδιά της γειτονιάς έπαιζαν όλα μαζί παιχνίδια από τα κόμιξ της εποχής. Κάποιες απ'αυτές τις φιλίες των ξέγνοιαστων χρόνων κρατούν ακόμα!

Στην πορεία των παιδικών του χρόνων άλλαξε πολλούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς, ώσπου οι καθηγητές και οι γονείς του τον παρότρυναν να ακολουθήσει την υποκριτική κάτι που δεν ήταν στις δικές του επιδιώξεις. Σπούδασε υποκριτική στη σχολή Βεάκη, μουσικό θέατρο στο Fulbright στη Ν. Υόρκη με υποτροφία και έκανε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με το βαρύτονο Κώστα Πασχάλη!
Ο Παναγιώτης έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την καθημερινή σειρά “Τα Μυστικά της Εδέμ”, όμως πριν φτάσουμε εκεί έχουμε πολλά να αναφέρουμε για την καριέρα του.

Ξεκίνησε στις Η.Π.Α., όπου σπούδαζε και συμμετείχε στις παραστάσεις “Camelot”, “Some Enchanted Evening” και “Copacabana, the musical”. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε στα Musical για παιδιά “"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός Πρίγκηπας” και “Νυχτερινές Πτήσεις”.
Στο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις “Οι Απάχηδες των Αθηνών”, “Follow the Fellow Who Follows a Dream”, “Frankenstein Rediculus”, Πυρετός το σαββατόβραδο”, “Ένα αστείο κορίτσι”, “Μήδεια”, “Τρωάδες”, “Ιχνευτές σάτυροι” και “Ερωτικά παιχνίδια”!

Το 2004 συμμετείχε στην παράσταση “All that Takis” μαζί με τον Τάκη Ζαχαράτο στη Μέδουσα και την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με τη Μαρινέλλα στο Μέγαρο Μουσικής.
Το 2005 είχε την τιμή να κληθεί μαζί με τη διακεκριμένη πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου από την Α.Υ. Πριγκίπισσα της Γιουγκοσλαβίας Αικατερίνη, για να συμπράξουν στο gala του Ιδρύματος Lifeline που τελεί υπό την αιγίδα της.
Το 2008 μαζί με τη Νίνα Λοτσάρη ανέβασαν τη μουσική παράσταση “Copacobana show” στο Date Music Hall-Athens Tower, το 2009 το “Flash Royal” στo Casablanca Music Hall και το 2010 το “Vendetta the show” μαζί με τον Κώστα Καζάκο.
Το 2010, επίσης, συμμετείχε στη μουσική παράσταση “Η Αθήνα τη Νύχτα” του Μίμη Πλέσσα με την Αναστασία Μουτσάτσου, τη Fide Koksal, την Ιώ Νικολάου και το Σπύρο Κλείσσα και ταυτόχρονα πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση “Μαίρη Μαίρη” στο Θέατρο Πόρτα με την Αντιγόνη Δρακουλάκη, την Ευγενία Παναγοπούλου, το Μάνο Παπαγιάννη και το Ισίδωρο Σταμούλη.
Το καλοκαίρι του 2011 τον βρίσκουμε στις μουσικές παραστάσεις “Ωραίες Μουσικές χωρίς περιορισμούς” με την Έλενα Χριστοδούλου και τη Χριστίνα Παντελή όπου περιοδεύει ανά την Ελλάδα, αλλά και “Στο πανί και στο γυαλί” του Μάκη Δελαπόρτα μαζί με τη Νάντια Μπουλέ στον προαύλιο χώρου του Θεάτρου Badminton.
Το 2011/2012 τον συναντάμε στο Βοτανικό μαζί με τη Μαρινέλλα και τη Νατάσα Θεοδωρίδου, ενώ την ίδια χρονιά τραγουδάει στη Θεσσαλονίκη με την Εύη Σιαμαντά στο Love Casual Living.
Το καλοκαίρι του 2012 συμμετείχε στο “7 τραγούδια θα σου πω” του Μάκη Δελαπόρτα με τη Ματθίλδη Μαγγίρα και τη Ζέτα Δούκα και στη μουσική παράσταση “Μικρές μουσικές αμαρτίες” με τη Χριστίνα Παντελή και την Έλενα Χριστοδούλου.
2012/2013 ξεκινάνε οι “Μέρες Ραδιοφώνου” του Μάκη Δελαπόρτα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με το Μιχάλη Μαρίνο, το Γιάννη Μαθές, τη Χαρά Κεφαλά, την Ελένη Δήμου και την Άρτεμις Ματαφιά. Η παράσταση μετά την επιτυχία που είχε συνεχίστηκε με νέα σύνθεση στο Αριστοτέλειο Θέατρο της Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι του 2014 στον προαύλιο χώρο του Badminton με την Άριελ Κωνσταντινίδη, τη Βαλάντω Τρύφωνος, το Στέφανο Οικονόμου και το Μέμο Μπεγνή, ενώ φέτος το καλοκαίρι περιόδευσε ανά την Ελλάδα με τους: Νίνα Λοτσάρη, Αντώνη Λουδάρο, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νεφέλη Ορφανού και Κρίστυ Κουπάτο.
Το 2013 ξεκινάει από την Αθήνα και περιοδεύει ανά την Ελλάδα με την Ευγενία Μανωλίδου στη μουσική διεύθυνση, η μουσική παράσταση “Musical, αγάπη μου!” με το Γιάννη Φίλια, την Ευδοκία Μωϋσίδου και τη Σία Κοσκινά στην αρχική σύνθεση και σε επόμενες εμφανίσεις με την Ευδοκία Μωϋσίδου, την Αντιγόνη Ψυχράμη και το Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.
2013/2014 έρχονται οι “Αντιθέσεις” στη μουσική σκηνή Γραμμές μαζί με την Ελένη Δήμου, ενώ το 2014/2015 τον βρίσκει στη σκηνή του Casablanca με τη Νίνα Λοτσάρη στο “Dynasty the show”.
Την άνοιξη του 2015 παρουσιάζει μαζί με τον Κωνσταντίνα Παγιάτη, το Λευτέρη Γρίβα και το Νίκο Μαρτζιώκα μουσικές βραδιές με τίτλο “Μα είναι κι ένα μονοπάτι πονηρό...”. Με τραγούδια που αγάπησε και το σημάδεψαν. Όπως ο ίδιος αναφέρει η παράσταση αυτή θα μπορούσε να είναι το soundtrack της ζωής του.
Συνέπραξε με τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” ερμηνεύοντας μεγάλα τραγούδια του συνθέτη ανά την Ελλάδα.

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το έκανε το 1998 στη σειρά “Τα Παιδιά της Γειτονιάς” που προβαλλόταν στην ΕΡΤ1. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι σειρές “Τζένη και Ευανθία” στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, “Μαρία η άσχημη”, “Κόκκινο Δωμάτιο”, “Singles 2 ½” και “Βασιλιάδες” στο Mega.
Ο μεγαλύτερος σταθμός της καριέρας του είναι η καθημερινή σειρά του Mega “Τα Μυστικά της Εδέμ” όπου μέσα από το ρόλο του δικηγόρου Λουκά Βενέτη τον γνώρισε και τον αγάπησε ο κόσμος. Ακόμη, σήμα κατατεθέν της καριέρας του αποτελούν οι θεατρικές παραστάσεις “Ένας κάποιος παράδεισος” σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη, “Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου” με το Γιώργο Καπουτζίδη και το Φώτη Σεργουλόπουλο και φυσικά η Rock Opera του Νίκου Καρβέλα “Δαίμονες” με την Άννα Βίσση ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του Παναγιώτη μιας και αυτή η παράσταση ήταν το έναυσμα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το musical.

Η δράση του σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις είναι μεγάλη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αφού συμμετέχει αφιλοκερδώς σε πολλές συναυλίες τέτοιου χαρακτήρα για την ανακούφιση και βοήθεια στο συνάνθρωπό του. Πολλές φορές μάλιστα κάνει και ταξίδια εκτός Ελλάδος, στην Κύπρο συγκεκριμένα, για να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Μάλιστα, το 2011 συμμετείχε στο ψυχαγωγικό παιχνίδι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα “Just the 2 of us” μαζί με την Ελένη Φουρέϊρα όπου και αναδείχτηκαν οι μεγάλοι νικητές.

Φέτος τον συναντάμε στη μουσικοθεατρική παράσταση “Δανάη” με την Ευσταθία και την Άννα Φόνσου στο Θέατρο Αθηναίδα, ενώ λίγες μέρες πριν ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία οι εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση “Ευτυχείτε”.

Σήμερα έχεις τα γενέθλιά σου και εύχομαι το άστρο σου να μη σταματήσει ποτέ να λάμπει και να χαμογελάς πάντα. Να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Θα είμαι πάντα δίπλα σου, σε κάθε σου βήμα με αγάπη στον άνθρωπο, σεβασμό, θαυμασμό και εκτίμηση στον καλλιτέχνη!



Ο Παναγιώτης όταν ήταν μωρό

Ο Παναγιώτης με τη μητέρα του


Τα 19α γενέθλιά του

Ο Παναγιώτης με φίλους
Απολυτήριες εξετάσεις για το πτυχίο του



Copacobana the show, Flosh Royal, Vendetta
Η Αθήνα τη νύχτα
Μαίρη Μαίρη
Ωραίες μουσικές χωρίς περιορισμούς
Στο πανί και στο γυαλί
Βοτανικός
Σε θέλω εδώ
7 τραγούδια θα σου πω
Μικρές μουσικές αμαρτίες
Μέρες Ραδιοφώνου
Musical, αγάπη μου!
Dynasty, the show
Μα είναι κι ένα μονοπάτι πονηρό...
Τα παιδιά της γειτονιάς
Μαρία η άσχημη
Κόκκινο Δωμάτιο
Singles 2 1/2
Ένας κάποιος παράδεισος
Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου
Αντιθέσεις
Τα μυστικά της εδέμ
Just the 2 of us
Ευτυχείτε
Δανάη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου